Oulun Perussuomalaiset kannattavat kansanvaltaisuutta luottamuselimissä

Oulun kaupungin johtamisjärjestelmä on ollut tänä kuntavaalikautena murroksessa ainakin liikelaitosten muuttumisena osakeyhtiöiksi, jotka silti edelleen pysyvät kaupunkikonsernin osina. Samaan aikaan näissä tytäryhtiöissä on useissa tapauksissa vähennetty yhtiöiden hallituksen kokoja ja samalla muutettu niiden koostumuksia sekä virkamies- että ammattilaispainotteiseksi.

Perussuomalaiset näkevät tämän kehityksen kansanvaltaisuutta heikentävänä.

Kunnalliset luottamushenkilöt tulevat valituiksi kaupungin toimielimiin neljän vuoden välein olevien kuntavaalien tuloksen myötävaikuttamana. Kaupunginvaltuuston valinnan lisäksi järjestelmä toimii siten, että muut vaaleissa runsaasti kannatusta saaneet henkilöt valitaan erilaisiin luottamuselimiin jäseniksi. Noihin luottamuselimiin kuuluvat käytännössä myös kaupungin tytäryhtiöiden hallitukset.

Poliittisilla ryhmillä on tietenkin suuri vastuu valita kykeneviä ja tehtäväalueisiin sopivia henkilöitä.

Oulun Perussuomalaiset katsoo, että johtamisjärjestelmää on muutettava takaisin suuntaan, jossa kaupungin tytäryhtiöiden hallitusten koko on useimmissa tapauksissa järkevät viisi luottamushenkilöä, “ammattilaisjäseniä” voi olla joissain tilanteissa lisäksi.

Oulun Perussuomalaiset

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa