Omien energiavarojen käytön edistäminen

Pohjois-Suomen runsaita energiavaroja käytetään kestävästi ja erilaisten ympäristösääntöjen mukaisesti. Kuitenkin edellisen hallituksen aikana erityisesti uusien turvealueiden lupien myöntämiset on käytännössä pysäytetty.

Turvetuotanto kohdistuu vain noin yhteen prosenttiin turvemaa-alastamme ja näissäkin tapauksissa pelkästään muuttuneisiin ympäristöihin; pääasiassa epäonnistuneisiin metsityksiin, jotka ovat tällä hetkellä huomattavia kasvihuonepäästöjen lähteitä.

Edellisen hallituksen aikana otetut luvituskäytännöt ja uusi ympäristönsuojelulaki käytännössä estävät turvemaan käytön turvetuotantoon. Sen sijaa samoja maa-alueita voi vaikkapa metsittää tai muuttaa pelloksi suoraviivaisilla menettelyillä.

Tällä hetkellä maakunnan ihmisille tulee Pohjois-Pohjanmaalla kymmeniä miljoonia euroja vuodessa tuloja turpeen energiakäytöstä.

Oulun Perussuomalaisten valtuustoryhmä toivoo, että nyt muodostamisvaiheessa oleva uusi hallitus muuttaa käytännöt ja tarvittavat lait alueemme ihmisten etujen mukaiseksi, toki ympäristöä kunnioittaen.

Oulun Perussuomalaisten valtuustoryhmä

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa