Kannanotto: Oulun koulujen valistettava nuoria erilaiseen kulttuuriin liittyvistä vaaroista

Kannanotto: Oulun koulujen valistettava nuoria erilaiseen kulttuuriin liittyvistä vaaroista
Oulun Perussuomalaiset
Julkaisuvapaa

Viime vuodet ja varsinkin viime päivät oululaisia ovat kuohuttaneet loputtomat uutiset ulkomaalaistaustaisista henkilöistä, jotka ovat raiskanneet alaikäisiä tyttöjä. Myös joukkoraiskaukset ovat uutena ilmiönä tulleet myös oululaisille tutuksi.

Oulun Perussuomalaiset vaatii, että tosiasiat tunnustetaan ääneen, kaupunki ottaa vakavasti nuorten turvallisuuden ja ryhtyy pohtimaan uusia ratkaisuja seksuaalisten hyväksikäyttöjen välttämiseksi. Kaupunki voi tehdä paikalliseen opetussuunnitelmaan tarpeellisia painotuksia.

– Helpoin ratkaisu ongelmaan on väittää, että meillä ei ole mitään ongelmaa eikä kulttuureissa mitään eroja suhtautumisessa naisiin. Seksuaalirikostilastot kuitenkin kertovat ulkomaalaisten osalta niin karua kieltä, että meidän on asetettava nuortemme fyysinen koskemattomuus etusijalle ja varoitettava suoraan nuoria puhuen asioista niiden oikeilla nimillä, vaatii Oulun Perussuomalaisten puheenjohtaja Sebastian Tynkkynen.

Oulun Perussuomalaiset ehdottaa, että seksuaalikäyttäytymisen eroista puhuminen eri kulttuureissa integroidaan oululaisissa kouluissa esimerkiksi osaksi terveystiedon tai maantiedon opetusta. Nuoret tulevat hyvin erilaisista kodeista ja vanhempien asenteista riippuen alaikäiselle lapselle ei välttämättä koskaan kerrota, mitä riskejä esimerkiksi Afrikan ja Lähi-idän kulttuurien naisasenteisiin liittyy. Pahimmassa tapauksessa nuorta rohkaistaan monikulttuuriseen kanssakäymiseen ilman minkäänlaisia varoituksia ja huomioita.

– Kulttuurinen seksuaalikasvatus auttaa esimerkiksi teinityttöjä tiedostamaan paremmin, mitä Suomeen juuri Lähi-idästä tulleen turvapaikanhakijan mukaan lähteminen voi tarkoittaa. Nuorille pitää opettaa, että se, millaisiin rajoihin ja kunnioitukseen tyttö on tottunut 17-vuotiaan tuntemattoman suomalaispojan kohdalla, ei välttämättä toteudu 17-vuotiaan turvapaikanhakijan kohdalla, jonka kanssa ei ole edes yhteistä kieltä. Kohtelias käytös kauppakeskuksessa ei ole tae turvalliselle seikkailulle toisen kotiin, Tynkkynen päättää.

 

Lisätiedot:

Sebastian Tynkkynen
Puheenjohtaja
Oulun Perussuomalaiset
p. 0404172745

 

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa