Työterveyshuolto Virtaa ei saa myydä

Perussuomalaiset Oulun kannanotto: Työterveyshuolto Virtaa ei saa myydä

Työterveys Virta tuottaa perustasoista työterveyspalvelua. Esitetty myynnin perustelu on ristiriitainen, koska valmistelun aikana on todettu ’Mikäli omaisuuserä ei puolestaan ole strategisen ohjauksen kannalta merkittävä ja siitä voidaan luopua taloudellisesti järkevästi, kaupunki luopuu omistuksesta. ’ Toisaalta todetaan, että ’Työterveyshuolto on henkilöstöjohdon strateginen kumppani.’ Merkittävää ei ole määritelty!
Perussuomalaisten käytännönkokemusten perusteella työterveyshuollon yksityistäminen ei ole parantanut palvelujen laatua ja toimivuutta. Esittelyn yhteydessä ei ole esitetty yhtään absoluuttista lukua, joka puoltaisi yhtiön myyntiä.
Tällä hetkellä työterveys Virran kulut työterveysasiakasta kohti on 37,03 euroa/kuukausi; työterveys Virta on erittäin kustannustehokas.
Oulun Perussuomalaiset ovat valmiita säilyttämään Oulun kaupungille jo todetusti strategisesti tärkeän yhtiön Oulun omistuksessa. Työterveys Virran kehittämistyötä tulee jatkaa yhteistyössä kunnallisten omistajien kanssa.

Nordlab on kulurakenteeltaan tehokas laboratoriopalveluiden tuottaja. Yksityistämisen johdosta on odotettavissa laboratorio analyysikustannusten nousu. Tällä hetkellä Nordlabissa esim. D-vitamiini määrityksen (S-D-25) hinta on 8,50 euroa vrt eräällä yksityisellä toimijalla 65,00 euroa. Nousu prosentti 765 %. Täydellinen verenkuva (B-TVK) Nordlabissa 2,55 euroa. Eräällä yksityisellä toimijalla vastaava määritys 70,50 euroa. Kustannusten nousu prosentti 2764 %. Joten odotettavissa on ’jonkin asteinen’ laboratoriokulujen nousu.
Näidenkin esitietojen perusteella vaikuttaa laboratoriopalveluidenkin myynti olla Oulun kaupungin kannalta ja muiden työterveysasiakkaiden kannalta hyvin epäkannattavaa.
Oulun Perussuomalaiset kannattavat kilpailukykyisen ja miljoona säästöjä aikaansaavan laboratoriotoiminnan säilyttämistä Oulun kaupungin omistuksessa.

Hiilidioksidi-päästöt tulevat lisääntymään yksityistämisen myötä. Esimerkiksi tänä syksynä Pihlajalinna on ilmoittanut karsivansa Kaakkois-Suomen alueella työterveysasemia osana tehostus ja työntekijöiden vähentämistoimia. Esimerkkien valossa työterveyspisteiden määrä vähenee, joka johtaa lisääntyneeseen liikkumiseen autolla palvelujen perässä erikoisesti syrjäseuduilla. Hiilidioksidi päästöt kasvavat. Oulun Perussuomalaiset kannattavat vain ympäristön kannalta ystävällisiä ratkaisuja.

Pitkäaikainen kehitystyö heikkenee, kun palvelun tuottaja muuttuu nopeaan tahtiin. Perussuomalaiset eivät hyväksy, että kalliin työterveyden lisäksi asiakas joutuu täydentämään palveluja yksityisellä ja terveyskeskus palvelun tuottajalla. Oulun Perussuomalaiset kannattavat laadukkaita, edullisia palveluita.

Suomalainen työ ja perheet. Me Oulun Perussuomalaiset kannatamme suomalaisen työn toiminta edellytysten parantamista. Me Perussuomalaiset haluamme 140 työntekijän ja heidän 140 perheelleen parhaat mahdolliset elämisen edellytykset Oulun seudulla. Ihmisten terveyteen liittyvä hyvinvointiteollisuus ei ole voi olla kaupan ilmaiseksi. Suorat ihmisille tarjottavat lääkäripalvelut kuuluvat jokaiselle ja tulee turvata kaikissa olosuhteissa. Oulun Perussuomalaiset kannattavat taloudellisesti ja laadullisesti tehokasta palvelutuotantoa, joka takaa huoltovarmuuden.

Piditkö lukemastasi? Jaa sisältö sosiaalisessa mediassa